Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A  MAJMOK

 

        Anita, Rudika és Robika este lefekvés után elhatározták, hogy a tilalom ellenére másnap ellátogatnak a majmok bolygójára.

Egész éjjel alig jött álom a szemükre. Forgolódtak ágyukban, úgy, hogy reggelre a lepedőjük csupa gyűrött lett, a takarójuk félig a földön lógott.

-- De nyugtalanul aludtatok az éjjel. -- mondta édesanyjuk, ahogy belépett a szobájukba. -- Mi történt? Csak nem lesztek betegek?

-- Nem, nem -- vágták rá gyorsan a gyerekek. -- Nincs semmi bajunk.

S elcsodálkoztak, anyu olyan, mintha gondolatolvasó lenne. Nehogy rájöjjön, hogy ma ismét el szeretnének lógni!

-- Miért nem mondjuk meg neki? -- kérdezte Robika. -- Szerintem elengedne bennünket.

-- Persze, persze, még csak az hiányzik, hogy árulkodj! -- mérgesedett Rudika. -- Ha megtudná anya, hová készülünk, nem hogy elengedne, de még a lakókocsi kulcsát is eldugná. Úgy, hogy csend és egy észrevétlen időben elillanunk.

Reggeli után el is érkezett az indulás pillanata.

-- Gyerekek, elmegyek a boltba. Sietek haza. Ti addig nézzétek meg a videón a " Kis Mack " - et. -- mondta anyukájuk, s elment otthonról.

-- Itt az alkalom, hogy kirándulni menjünk. -- jelentette ki Anita.

Azzal a kislány és a két kisfiú bent is termett a lakókocsiba. A komputerbe beütötte Rudika a megfelelő adatokat, megnyomta a kék gombot. Abban a pillanatban felemelkedett a lakókocsi és a szélnél is sebesebben repítette őket a majmok bolygója felé.

Kicsit félve nyitották ki az ajtót, amikor megérkeztek. Mert a motor még le sem állt, de már a majmok körülállták a fura járművet. Ilyet még nem láttak soha.Kép

Kíváncsian nézték a lakókocsi csillogó ablakait és ugyanilyen kíváncsi tekintettel mérték végig a gyerekeket is.

Rudika lépett elsőnek a majmok közé, kezében szorongatta fénykardját, elhatározva, használni fogja, ha a majmok megtámadnák. Egyelőre azonban azok csak szemlélődtek.

-- Gyertek ti is ki. -- szólt hátra Rudika a testvéreinek.

-- Szerbusztok. -- köszöntek a majmoknak barátságosan.

-- Szerbusztok. -- makogták a bolygólakók. -- Kik vagytok? Honnan jöttetek?

Anitáék már megszokták ezt a kérdést, hiszen bármelyik bolygóra mennek, mindig ez az első kérdés, amit feltesznek nekik. Ők illedelmesen válaszoltak a kérdésekre.

-- Megnézhetjük a repülő micsodátokat? -- kérdezték a majmok, de meg sem várták az igenlő választ, egyből nekiestek a nézelődésnek, tapogatásnak.

-- Mak, mak, de érdekes itt minden! S ti is nagyon érdekesek vagytok. Majdnem olyanok vagytok, mint mi, csak nem vagytok szőrösek.

A gyerekek ezen jót kacagtak.

-- Még, hogy majdnem olyanok vagyunk! -- kacagták.

Közben a kíváncsiskodókból négyen már a lakókocsiba is bemerészkedtek.

-- Mi ez? És ez mi? -- kérdezgették a gyerekeket, akik minden kérdésre bő magyarázatot adtak.

-- Gyertek, mi is megmutatjuk nektek a mi bolygónkat. -- mondta egy fehér pofájú idősebb majom.

Ahogy elfordultak a lakókocsitól és egy pár lépést tettek, hirtelen felzúgott a motor, s már ment is előre a fák közé a kocsi.

-- Jaj, jaj! -- kiáltott fel Robika. -- Ellopták a lakókocsinkat!

-- Sose féljetek --, szólt a fehér pofájú majom --, majd én intézkedek. -- azzal még mielőtt a fák közé értek volna a kis tolvajok, elébük ugrott. Erős karjaival megragadta a kerekeket és kiáltott egyet:

Kép -- Állítsátok le a motort és kifelé!

Azok szót fogadtak. Behúzott farokkal, szégyenkezve kullogtak el a fák között.

Csodálatos volt a majmok bolygója. Hatalmas fákon rengeteg banán termett. Az érett, sárga banánfürtök magukat kínálgatva kacsingattak le a gyerekekre, akik bár tudtak fára mászni, de ezekre a magas, hosszú törzsű fákra nem merészkedtek fel.

-- Szeretitek a banánt? -- kérdezték a gyerekek körül sürgölődő majmok.

-- Meghiszem azt! -- felelt egyszerre a három, csurgó nyálú gyerek. Mert már annyira kívánták az illatos banánt, hogy a nyáluk is kicsordult érte.

A majmoknak nem kellett több. Fürgén másztak a fára, s mint a záporeső, úgy hullt a földre a sok banán.

-- Hú a mindenit, mindjárt szétdurranok! -- simogatta a hasát Rudika.

Órákat játszottak a szíves vendéglátókkal. Faindákon hintáztak, kergetőztek, bújócskáztak.

Egyszer játszás közben éktelen visítás hangzott fel valahol a fák, bokrok sűrűjéből.

-- Segítség! Mama, papa segíts! -- kiáltott egy rémült hang. -- Elrabolt a nagy gorilla!

Csend lett egyszeriben a majmok között, akik idáig hangosan, vidáman hancúroztak a gyerekekkel.

-- Nagy baj történt -- mondta az öreg majom. -- Itt garázdálkodik napok óta egy kegyetlen óriás gorilla. Nem tudjuk honnan jött, de már ez a második kis majom, amit elrabolt közülünk. Hiába keressük, nem találjuk meg. Azt sem tudjuk mi van vele és most megint elhurcolt egyet.

Egymásra nézett a három gyerek. Rudika kirántotta fénykardját és így szólt:

-- Gyere Robika, te is fogd a kardod, elmegyünk, megkeressük a majombébi rablót!

Még jó, hogy megtanultak a gyerekek az indákon repülni, mert így egy-kettőre megtalálták a gorillát. Egy fa tetején kuksolt a kis bébivel.

-- Add vissza a majom gyerekeket! -- kiáltott oda neki Rudika.

-- Mak, mak, nem adom! -- kiáltott vissza a félelmetes állat.Kép

-- Akkor elvesszük! -- jelentette ki magabiztosan a kisfiú. -- Robika, vigyázva lendülj át a másik oldalra és ha azt kiáltom most, célozz a fa ágára, amelyiken ül ez a förtelem. De csak az ágat lődd, ne öljük meg. Én meg egy kábító fénysugarat lövök bele. -- mondta Rudika.

Úgy is volt. Robika a gorilla háta mögé került és amikor testvére kiadta a parancsot, kilőtte a majom alól az ágat. Az ijedten, kapálózva zuhant lefelé. Útközben megkapta Rudikától a kábító lövést. Úgy, hogy mire földet ért, nem tudott magáról semmit. A gyerekek ölbe vették a kiszabadított kismajmokat és visszavitték a szüleikhez.

Azután, mikor a gorilla magához tért, közrefogták és elzavarták, aki ijedtében világgá futott.

A majmok hálából megrakták a lakókocsi minden zegét-zugát banánnal úgy, hogy a gyerekek és szüleik sokáig ették, míg el nem fogyott.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest, Szabadság út 12. 2.e. 10

(Bálint Lacika, 2017.02.10 19:54)

Nagyon tetszenek a mesék, már majdnem mindet elolvastam. Szeretném megvásárolni, az anyukám kérdezi, hol lehet kapni a könyvet?
Csókolom.